Krivi kamen

6-Krivi-kamen0

Zarastao tako da mu niko ne može ući u trag. Pa čak ni pokojna baba Nada, koja se tu krila od kiše kad je čuvala ovce.
Toliko je zarastao u trnje i žbunje. Tu je negde, na putu ka Zlatanci, čim se iskoči na onuj prvu okuku. Na prvu čuku.
I mi tu nekako po navici koju su nam babe usadile, sednemo da odmorimo. Da pojedemo meku pogaču sa sirenje koju su nam omesile, ili banicu, ako idemo na dol. A ako idemo na gor onda svakako stanemo da predanemo.
Tu isto tako, javljaš Slavkovčanima da stižeš (mada se i to više ne vidi) pre nego što uđeš u zadnji šumarak pred moju malu. Vičeš glasno, najglasnije AAAAAAOOOOOOOOOOoooo…a pokojni Delja bi onda uzeo da udara motkom u bure u svom dvorištu, kako bi cela mahala Donji Slavkovci znala da neko dolazi, i odakle.
Put kojim su Zlatančanke išle peške na soborišta na dol, i kojim mi danas idemo u kafanu/školu na gor, pa se posle veseli kotrljamo nizbrdo, polako urasta. Moj otac nas tera da svake godine, više puta, idemo da trsimo. Prošle godine čika Milča je bio najbolji, jer on to  zna da radi, mi smo se svi isekli…Tu se isto ide na groblje. I ima djavoline.
Tu sijaju najlepše zvezde na svetu i ima ih najviše.  Kada legneš u travu na tom mestu, možeš skroz da se dezintegrišeš i  da odletiš vrlo, vrlo daleko.

7 thoughts on “Krivi kamen

  1. kamen spoticanja, pa ko se spotakne svi u selu cuju pa vicu glasno AAAAAAAAAAAOOOOOOOOOOOOOO ako ima neko da nije cuo, da se zna koj se spotako 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s